-Fruit de knoflook in de olijfolie tot die goudbruin ziet. -Voeg de basilicumsteeltjes toe. -Roer om en voeg dan de tomaten met een snuifje zout toe. -Kook het geheel heel zachtjes,ongeveer 1 uur zodat de saus indikt en de smaak geconcentreerder wordt. -Gril intussen de rode paprika en de pepers onder een hete grill of eventueel op de barbeque. -Keer ze af en toe tot ze overal zwart zien en blaren vertonen. -Doe ze in een kom en dek deze af met plasticfolie. -Na een half uurtje haal je de folie eraf en trek voorzichtig de velletjes van de paprika en de pepers. -Verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in kleine stukjes. Haal als de tomatensaus dik en geconcentreerd is de pan van het vuur en voeg de paprika en de pepers toe. -Breng de salsa op smaak met peper en zout. -Roer de basilicumblaadjes erdoor. -Giet een paar scheuten van je beste olijfolie erdoor.