Zoek
Pindasoep Uit Ghana
4
Langer dan 1 uur -
Smulweb.nl
Soep
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
400 g gaar gekookt vlees in stukjes gesneden (kan lamsvlees geitenvlees
rundvlees
kip of varkensvlees zijn of een combinatie ervan)
250 g fijn pindakaas
1 ui
fijn
2 lente-uitjes
in ringen
2 teentjes knoflook
fijn
1 t rozemarijn
heel fijn
250 g gepelde tomaten in blokjes
40 g tomatenpuree
1 groene paprika in smalle reepjes gesneden
1 rode peper
fijn (of sambal)
zout
peper
2 liter bouillon (afhangende van welke vleessoort jij gebruikt in soep)
200 g Pilchard in hete saus of een andere soort vis in hete saus. (zij schreef
zolang het niet haaien of dolfijnen zijn ha ha.....) Jij kan ook verse vis gebruik.
olij
Bereiding
1
Kook vlees gaar in bouillon.
2
Roerbak uien, knoflook, paprika en stukjes tomaat voor drie min. en voeg erna de kruiden en specerijen eraan toe en roerbak verder voor twee min.
3
Voeg tomatenpuree, bouillon en pindakaas toe en maak een gladde soep.
4
Voeg nu in blokjes gesneden vlees en stukken vis toe en als verse vis gebruik worden maak vis gaar maar dat het nog wel in hele stukjes blijven.
5
Garneer met dunne ringen lenteui. Als soep te dik word, kan je er water aan toevoegen.
Pindasoep Uit Ghana is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Ghana:Atadwe Merekye
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Gebraden Lamsvlees Met Komijn (Ghana)
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ghana
30-60 min -
Bekijk recept
Maaltijdpindasoep
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pindasoep met alfalfa en garnalen
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pindasoep
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indische pindasoep
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept