De kip in kleine stukjes snijden. De kip 10 minuten gaar braden in 100 g margarine met bouillonblokje, peper, zout, uien en selderij. De kip uit de pan halen en in hele kleine stukjes snijden of de kip uit elkaar trekken met 2 vorken. Bak in 25 g margarine de fijngesneden tomaten en de knoflook en voeg vervolgens de fijngeknepen kip toe samen met de tomatenpuree. Laat dit alles 5 minuten sudderen. Snij ondertussen de augurken, de zilveruitjes en wortelen fijn (het vocht niet gebruiken) en voeg de kappers en de doperwten (vocht niet gebruiken) toe. Dit geheel met elkar mengen en voeg de bereide kip met de vetsin toe. De ovenschaal insmeren met boter en bedek de bodem en zijkanten met het bladerdeeg. Doe de vulling hierin (zonder vocht) en bedek alles met bladerdeeg. Nu moet het nog in een voorverwarmde oven (ca 160 graden) tot de pastei goudbruin is (ongeveer 30 minuten).