De kip schoonmaken en wassen. Het water aan de kook brengen en hierin de ongesneden kip, het laurierblad, de laos, de gember, de pimentkorrels, de zwarte peper, een hele peper en de bouillonblokjes doen. De soep een half uur koken. Olie heet maken en hierin de fijngesnipperde ui en de in plakjes gesneden knoflookteentjes fruiten. Deze uit het vet halen en in een schaal doen. De vermicelli knippen en even in de olie bakken. De tauge schoonmaken en wassen. De soepgroente en sjalotjes wassen, afdrogen en fijnsnijden. De eieren elk in vieren snijden. De andere peper in stukjes snijden en vermengen met de sojasaus. De kip uit de bouillon halen, aan alle zijden droog bakken in de olie en uitpluizen. In elke soepkom wat gebakken ui, knoflook, vermicelli, tauge, soepgroente, sjalotjes, ei en kip doen. De hete bouillon erover gieten en naar smaak sojasaus.