KIP PARAMARIBO

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Halveer de kip en snijd elke helft weer in handzame stukjes. Ontdoe de stukjes kip van vel en was ze onder koud stromend water af. Laat ze vervolgens in een vergiet uitlekken. Maak een sausje van het zout, peper, knoflook uit de pers, gember en ketjap voeg de kip toe en laat 30 minuten staan. Pel en snijd de ui in ringen. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit olie in een braadpan en bak de stukjes kip mooi goudbruin. Haal ze even uit de pan en houd ze warm ( aluminium folie ) Voeg een stukje boter toe aan de hete olie en bak de ui in zo′n 3 minuten glazig. Voeg de tomaat stukjes en het bouillonblokje toe. Laat alles nog even bakken en voeg vervolgens de stukken kip erbij. Blus het af met een half kopje water, doe er de Madame Jeanette er bij (voor het aroma) en voeg de piccalilly toe. Laat dit geheel nog zo′n 20 minuten op een zacht vuurtje sudderen. De kip is gaar als ze van het bot loslaat. Als de saus wat waterig is, laat die dan indikken.

KIP PARAMARIBO is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Bruine bonen met rijst
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Drumsticks Paramaribo
0 min
Bekijk recept
Chicken Paramaribo met Cashewnoten
0 min
Bekijk recept
Kip Paramaribo
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept