Halveer de kip en snijd elke helft weer in handzame stukjes. Ontdoe de stukjes kip van vel en was ze onder koud stromend water af. Laat ze vervolgens in een vergiet uitlekken. Maak een sausje van het zout, peper, knoflook uit de pers, gember en ketjap voeg de kip toe en laat 30 minuten staan. Pel en snijd de ui in ringen. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit olie in een braadpan en bak de stukjes kip mooi goudbruin. Haal ze even uit de pan en houd ze warm ( aluminium folie ) Voeg een stukje boter toe aan de hete olie en bak de ui in zo′n 3 minuten glazig. Voeg de tomaat stukjes en het bouillonblokje toe. Laat alles nog even bakken en voeg vervolgens de stukken kip erbij. Blus het af met een half kopje water, doe er de Madame Jeanette er bij (voor het aroma) en voeg de piccalilly toe. Laat dit geheel nog zo′n 20 minuten op een zacht vuurtje sudderen. De kip is gaar als ze van het bot loslaat. Als de saus wat waterig is, laat die dan indikken.