Maak de champignons schoon, bak ze in wat boter in een braadpan tot het vocht eruit is en ze beginnen te kleuren. Kruiden met peper en zout. Met een schuimspaan uit de pan nemen, zodat het vet achter blijft, de champignons even apart houden. Sjalotjes schoonmaken en in de lengte halveren. In dezelfde braadpan wat extra boter toevoegen en de sjalotjes zachtjes bakken tot ze half gaar zijn en beginnen te kleuren. Ook uit de pan nemen en bij de champignons bewaren.Bloem met thijm, cayennepeper, zout en een beetje versgemalen peper met elkaar vermengen. De lapjes varkensfilet erdoor halen. Weer wat extra boter in de braadpan doen en op middelhoog vuur het vlees aan beide kanten bruin braden. Blussen met de cider. Champignons en sjalotjes toevoegen. Alles met elkaar vermengen en 5 a 10 minuten onder af en toe roeren laten sudderen.
VARKENSFILET MET CIDER is een recept van Smulweb.nl