Schil en was de aardappelen en snijdt ze in gelijke stukken. gaar koken met geen of zeer weinig zout.Maak intussen de groenten schoon; verdeel de bloemkool in roosjes, snipper de ui en snijdt de champignons in plakjes. Kook de bloemkoolroosjes in ca.10 minuten gaar.giet ze af en vang het kookvocht op. Verhit de boter in een koekepan en bak het gehakt met een vork rul en grijs. Bak de uisnippers en de champignonplakjes 5 min. zachtjes mee. Roer het Stroganoffsaus poeder glad met 1 1/2 dl. water en roer de saus met 1 dl. creme fraiche door het gehaktmengsel. Breng het het mengsel evt. nog op smaak met zout en peper. Aardapellen afgieten, voeg de bloemkoolroosjes toe en stamp de groenten en aard. fijn met een stamper. Klop de overgebleven 1 dl. creme fraiche en een scheutje van het opgevangen kookvocht erdoor tot de puree smeuig is. op smaak brengen met nootmuskaat en evt. nog wat zout en peper. Vet een grote ovenschaal in, schep de helft van de puree erin, verdeel het gehaktmengsel erover en dek het geheel af met de rest van de puree. Strooi ( + evt. de geschaafde amandelen) de geraspte kaas erover. Verwarm de oven voor op 200 graden C. en bak de schotel goudbruin en door en door heet ca. 30 minuten
Gehakt-bloemkoolschotel A La Stroganoff is een recept van Smulweb.nl