Amarettomousse: In de beslagkom van de keukenmachine de eieren met de suiker tot een stevig schuim kloppen. Gelatine weken in ruim water. Amaretto verwarmen en hierin de uitgeknepen gelatine oplossen. Eieren au bain marie verwarmen tot het mengsel licht gebonden is. Verkruimelde amaretti erdoor scheppen en het ei-koek mengsel laten afkoelen. Amaretto-gelatine mix erdoor roeren en in de koelkast lobbig laten worden. Slagroom niet te stijf kloppen en door het lobbige mengsel spatelen. In mooie coupes of een dessertschaal scheppen en in de koelkast laten opstijven. Honingkletskoppen: Boter, bloem, honing, suiker of suikervervanger en oploskoffie mengen en tot een glad beslag roeren. Beslag minimaal 1 uur laten rusten. Oven voorverwarmen tot 180?C. Op ingevette bakplaat op een ruime afstand van elkaar kleine bergjes beslag scheppen en in 6 tot 7 minuten goudbruin bakken. De hete koekjes met een metalen spatel van de bakplaat nemen en op een rooster leggen om af te koelen. Quatre-epices saus: Suikerstroopje koken van 1dl water met de suiker. Alle specerijen door de suikerstroop roeren en afmaken met de geraspte citroenschil.
Amaretto Mousse Met Honingkletskoppen En Quatre-epicessaus is een recept van Smulweb.nl