Mama's Appelcake

10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Beboter de vorm en bestrooi hem met paneermeel, zorg dat de vorm goed bedekt is. Zeef het zelfrijzend bakmeel en de basterdsuiker in de beslagkom, voeg daarna de bakpoeder, eieren en de vanillesuiker toe. Smelt de boter in het steelpannetje, niet bruin laten worden. Voeg de gesmolten boter toe en roer alles goed dooreen. Voeg dan de stukjes appel en de rozijnen toe en goed vermengen. Doe het deeg-appelmengsel in de vorm en plaats hem in de oven. Combi-koken: 50% magnetron en 200 graden C Baktijd ongeveer 36-40 minuten.Kan voor iedere magnetron wat verschillen, magnetrons lopen iets terug.Bij gebruik van een magnetronvorm: meteen storten als hij iets los komt van de kant. Gewone oven: baktijd ongeveer 1uur tot 1 uur en 15 minuten op 180 graden. Hij mag niet te bruin worden, dan wordt hij droog.Bij gebruik van gewone oven en metalen tulbandvorm: laat hem afkoelen alvorens te storten! Prikken met een breinaald helpt niet, de appel houd de cake vochtig, dus daar niet op afgaan met de garing!

Mama's Appelcake is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Ronde appelcake
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelcake
15 min Gebak
Bekijk recept
Karamel-appelcake
1 uur-
Bekijk recept
Amandel-appelcake met vanille crème fraîche (glutenvrij)
1 uur-
Bekijk recept

Banana Mama mocktail
10 min Snack
Bekijk recept
Kleurrijke schildersoep
Bekijk recept
Hartenkoekjes voor mama
60 min-
Bekijk recept
Tahoe goreng en mama Jansens tahoekoekjes
45 min- Bijgerecht
Bekijk recept