Beboter de vorm en bestrooi hem met paneermeel, zorg dat de vorm goed bedekt is. Zeef het zelfrijzend bakmeel en de basterdsuiker in de beslagkom, voeg daarna de bakpoeder, eieren en de vanillesuiker toe. Smelt de boter in het steelpannetje, niet bruin laten worden. Voeg de gesmolten boter toe en roer alles goed dooreen. Voeg dan de stukjes appel en de rozijnen toe en goed vermengen. Doe het deeg-appelmengsel in de vorm en plaats hem in de oven. Combi-koken: 50% magnetron en 200 graden C Baktijd ongeveer 36-40 minuten.Kan voor iedere magnetron wat verschillen, magnetrons lopen iets terug.Bij gebruik van een magnetronvorm: meteen storten als hij iets los komt van de kant. Gewone oven: baktijd ongeveer 1uur tot 1 uur en 15 minuten op 180 graden. Hij mag niet te bruin worden, dan wordt hij droog.Bij gebruik van gewone oven en metalen tulbandvorm: laat hem afkoelen alvorens te storten! Prikken met een breinaald helpt niet, de appel houd de cake vochtig, dus daar niet op afgaan met de garing!