Appel-oliebollen

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Het pak witbroodmix met de custardpoeder, de vanillesuiker, 2 eieren en de melk tot een glad beslag roeren en 10 minuten blijven mixen. Het beslag afgedekt op een warme plaats 1 uur laten rijzen. De rozijnen wassen en in warm water een half uurtje laten staan, afgieten en afdrogen. De appels schillen, in kleine stukjes snijden en samen met de rozijnen door het beslag roeren. Laat het beslag nogmaals een uurtje rijzen. Verhit de zonnebloemolie tot 175? C. Een kleine ijsbolletjestang in het vet voorverwarmen, hiermee 5 bolletjes uit het beslag scheppen en ze in de olie goudbruin laten bakken, omwippen en snel de andere kant bakken. Schep ze er met de schuimspaan uit en laat ze op keukenpapier uitlekken. Stapel de bolletjes mooi op op eens schaal en bestrooi ze met (poeder)suiker en kaneel.

Appel-oliebollen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Zelf oliebollen maken
60 min-
Bekijk recept
Goedgevulde oliebollen
30 min Gebak
Bekijk recept
Hartige oliebolletjes met spek en oude kaas
110 min-
Bekijk recept

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept