Aardappelpuree: Kook de aardappelen in kokend water met zout gaar, laat ze uitlekken en stamp ze fijn. Verwarm de melk met de slagroom en dit door de aardappelen tot een romig puree. Breng op smaak met zout, peper en noodmuskaat. Gehakt mengsel: Bak het ontbijtspek in 8 min. krokant in een droge koekepan. Voeg het gehakt toe en bak dit onder roeren rul. Voeg tomaten en tijm toe en bak het mensel op middelhoog vuur tot een deel van het vocht verdampt is. Breng op smaak met zout en peper. Andijvie: Roerbak de andijvie 5-8 min in de boter tot groente geslonken is. Voeg de slagroom toe en verwarm alles nog 3 min. Breng op smaak met zout en peper. Gratineren: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schep het gehakt mensel in de ovenschaal, schep daar op de andijvie en eindig met aardappelpuree. Strooi de kaas erover. Bak het gerecht nog 20 min in het midden van de oven tot de kaas gegratineed is.
Ovenschotel Met Gehakt En Andijvie is een recept van Smulweb.nl