Verwarm de oven voor op 200? C. Wel de nasikruiden volgens de gebruiksaanwijzing. Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze in ca. 10 minuten beetgaar. Pel en snipper de uien. Maak de witlof schoon en snijd de struikjes in repen. Verwijder eventueel de bittere kernen. Verhit 2 eetlepels olie in een wok (een grote koekenpan kan ook) en fruit de uien ca. 3 minuten. Schep ze daarna over op een bord. Verhit nu 1 eetlepel olie in de wok of koekenpan en bak de witlof al omscheppend beetgaar. Schep de lof naast de ui op het bord. Bak het gehakt in de wok al omscheppend rul. Giet het vet van het gehakt weg. Giet de aardappelen af. Snijd (indien nodig) de korstjes van de kaas. Schep de nasi-kruiden, ui, lof en aardappe-len goed door het gehakt. Doe dit mengsel over in een ovenschotel en leg de plakken kaas erop. Zet de schotel ca. 25 minu-ten in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten en iets is gekleurd.
Gegratineerde Witlofschotel Met Gehakt is een recept van Smulweb.nl