1 In weinig water en zout de wortelen, kool en sperziebonen voor vijf minuten koken tot gaar, maar nog knapperig.
2 Laat groenten in vergiet uitlekken.
3 Meng de knoflook, ui, sambal, koenijt, serehpoeder en gemberpoeder goed.
4 In pan olie verhitten en uien mengsel twee minuten zachtjes bakken.
5 Voeg azijn en suiker toe en los suiker al roeren op.
6 Gekookte groenten, rode peper en taugé toevoegen en verder voor nog twee minuten zachtjes koken.
7 Verdeel atjar tjampoer nu in wechpotten en direct afsluiten.
8 Plak naam en vervaldatum erop... (open gemaakt, 3 weken houdbaar in koelkast) Laat paar dagen staan in koelkast voor de smaak om goed in de groenten te trekken. VARIATIE: Voor een extra pittige atjar tjampoer kan ook een groene peper toegevoegd worden.
Zelfgemaakte Atjar Tjampoer is een recept van Smulweb.nl