Zelfgemaakte Atjar Tjampoer

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In weinig water en zout de wortelen, kool en sperziebonen voor vijf minuten koken tot gaar, maar nog knapperig.
  • 2 Laat groenten in vergiet uitlekken.
  • 3 Meng de knoflook, ui, sambal, koenijt, serehpoeder en gemberpoeder goed.
  • 4 In pan olie verhitten en uien mengsel twee minuten zachtjes bakken.
  • 5 Voeg azijn en suiker toe en los suiker al roeren op.
  • 6 Gekookte groenten, rode peper en taugé toevoegen en verder voor nog twee minuten zachtjes koken.
  • 7 Verdeel atjar tjampoer nu in wechpotten en direct afsluiten.
  • 8 Plak naam en vervaldatum erop... (open gemaakt, 3 weken houdbaar in koelkast) Laat paar dagen staan in koelkast voor de smaak om goed in de groenten te trekken. VARIATIE: Voor een extra pittige atjar tjampoer kan ook een groene peper toegevoegd worden.

Zelfgemaakte Atjar Tjampoer is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

10 minutennasi met ham en gebakken ei
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi fantasie van Ron en Thea
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle bami
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse karbonade met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Huisje van Hans en Grietje
Nagerecht
Bekijk recept
Thaise salade met kipbrochettes en pindanoten
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté babi
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept