Gepekelde Marokkaanse Citroenen

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Citroenen uit water nemen, water bewaren, citroenen inkruisen bijna tot de onderzijde, openvouwen tot een bloem en bestrooien met zout. Weer dichtdrukken. In een (weck)fles leggen, aandrukken. Het weekwater aan de kook brengen en de rest van het zout, de kruidnagels, kurkuma en komijn toevoegen. Dit mengsel over de citroenen schenken. Schenk de olijfolie er bovenop en sluit de fles goed af. Laat dit 3 weken pekelen. Deze citroenen zijn zeer lang houdbaar.

Gepekelde Marokkaanse Citroenen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Haantje met knoflookaardappelen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroen-amandelcake
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse citruscheesecake
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Artisjokkensoep met kappertjes
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Oesters met gepekelde venkel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Varkensmignonette met specerijen
Hoofdgerecht
Bekijk recept