Kippenhammetjes

2
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kippenpoten van vel ontdoen zonder los te maken. Vlees van botjes schrappen en het botje afhakken. Dit samen met het karkas tot een kippenbouillon koken. Kippenvlees samen met de eieren en de (ontvelde) reuzengarnalen pureren in de keukenmachine. De gesneden groenten in de bouillon gaarkoken. laten afkoelen en met de kippenmassa mengen in de keukenmachine. Op smaak brengen met zout en peper, fijgeraspte gember, fijngeneden prei en een druppeltje sesamolie. De massa terug in het vel van de poten stoppen. De "hammetjes" in 20 minuten gaarstomen boven de kippenbouillen en de kruidnagels. De bospaddestoelen in van olijfolie aanfruiten met het gesnipperde sjalotje. Op smaak brengen met zout, peper en fijngesneden bieslook. Van de aardappels een puree maken met wat melk. Ondertussen de champignons pureren in een keukenmachine en met kippenbouillon gaarkoken. Deze bouillon inkoken en binden met de aardappelpuree

Kippenhammetjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker