Gestoomde Mosselen Met Chilipeper

6
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Geef voor u het gerecht gaat bereiden open mosselen een stevige tik en gooi ze weg als ze niet binnen 1 minuut dichtgaan. Het omgekeerde geldt voor gekookte mosselen. Gooi na het koken de gesloten exemplaren weg. Hak de chilipepers grof en verwijder het zaad. Snijd vervolgens de tomaten in blokjes. Verhit de arachide-olie in een grote, zware pan en fruit er de knoflook en sjalotjes zachtjes gaar in. Schep er de tomaten en de chilipepers door en laat 10 minuten sudderen. Doe de mosselen en de witte wijn bij het mengsel in de pan, leg er het deksel op en laat circa 5 minuten stomen, waarbij de pan regelmatig schud tot de mosselen open zijn. Strooi er de peterselie over.

Gestoomde Mosselen Met Chilipeper is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Quesadilla met ossenworst
15 min Snack
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Gestoomde spruitjes met peer
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bimi met gebakken uitjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Makreelcurry met naanbrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept