Dek het deeg af met plastic folie en laat het op een warme plek +/- 45 min. rijzen (Je kunt voor het kneden en rijzen ook de broodbakmachine gebruiken)Verwarm de oven voor op 240 graden. Bekleed de taart vorm met bakpapier. Verdeel het deeg in 2/3 3n 1/3 deel. Rol het grootste deel uit en bekleed de vorm (bodem en wand) hiermee. Leg een royaal stuk bakpapier op het deeg en strooi de blinde vulling erin. Bak de bodem +/- 10 min. voorVorm van de rest van het deeg een staaf en rol deze tot een lange. platte reep. Snijd de deegreep in de lengte in 3 repen van +/- 1 cm breed en maak hiervan een vlecht van +/- 90 cm lengte.Neem de vorm uit de oven en verwijder de blinde vulling. Verlaag de oventemparatuur tot 180 a 200 graden (hangt van de oven type af). Bestrijk de deegrand met het achtergehouden ei. Druk de vlecht erop en bestrijk ook deze met eiMeng de appels, druiven en walnoten met de kaneel en de helft van de suiker en schep alles in de taartbodem. Klop de mascarpone met de sherry, eidooiers en de rest van de suiker en schep dit over het fruitBak de taart in 30-40 min. goudbruin