Sinaasappel-sorbet Met Vruchten

6
Langer dan 2 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Boen een sinaasappel en een citroen goed schoon en schil ze heel dun. Pers de sinaasappel en de citroen uit. Verwarm 2 dl water en laat hierin de schillen 30 min. zachtjes trekken. Verwijder de schillen en voeg de geleisuiker en het uitgeperste sap toe en breng het mengsel aan de kook. Laat dit afkoelen. Schenk het mengsel in een diepvriesbak en laat het in 3 uur bevriezen. Werk het ijs dan regelmatig door met een vork, zodat het luchtig wordt en er zich geen kristallen vormen. Maak de vruchten schoon. Halveer de druiven en wip de pitjes eruit. Doe de vruchten in een kom en besprenkel ze met de cointreau en het citroensap en laat ze ca. 1 uur manineren. Schep bolletjes sinaasappelijs op bordjes en ernaast de vruchten.

Sinaasappel-sorbet Met Vruchten is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Cappucino van rode vruchten met gemberroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Quinoasalade met geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept