Sjalotjes pellen en halveren. Boter in koekepan laten smelten en op middelmatig vuur sjalotten ? 5 minuten zachtjes laten smoren (niet te veel roeren, anders vallen ze uitelkaar!!). Sjalotten uit de pan nemen en de suiker toevoegen. Als de suiker gesmolten is tomatensap toevoegen en ? 2 minuten op hoog vuur laten laten indikken. Iets laten afkoelen. Abrikozen wassen, halveren en pitten verwijderen (blik: laat abrikozen uitlekken). Snijd de kalkoenfilet in reepjes. Bekleed de taartvorm met de bladerdeeg en laat het over de rand vallen. Over bladerdeegverdelen: kalkoenreepjes, sjalotten (bolle kant naar boven), abrikozen (bolle kant naar boven). Saus erover uitstrijken. Rand wegknippen op ? 1,5-2 cm en naar binnen laten vallen en rand bestrijken met ei. Plaats in de oven en bak de taart in 20 a 25 minuten goudbruin en gaar.
Piitige Abrikozen-sjalottentaart is een recept van Smulweb.nl