Kruidige Pruimenjam Met Rode Port

3
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de pruimehelften met een flinke scheut rode port kort tot ze zacht zijn. Roer ze tot moes met de staafmixer. Doe er dan de geleisuiker, de 5 eetl. suiker en een theelepel speculaaskruiden bij en laat, steeds roerend, alles zacht borrelend 5 minuten koken. Schep de jam in de jampotjes, sluit meteen en zet ze een tijdje op z′n kop. Plak, na afkoeling, een etiket op de potjes.

Kruidige Pruimenjam Met Rode Port is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept
Cranberrybombe
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige erwtjesspread
20 min-
Bekijk recept
Chaï (kruidige thee)
15 min
Bekijk recept
Kruidige bloemkoolcouscoussalade
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept