Meng de verschillende soorten bloem, het zelfrijzend bakmeel en de gist in een glazen kom. Voeg het warme water toe en meng alles tot een tamelijk dun, glad deeg. Laat het mengsel gedurende 3 dagen op kamertemperatuur rusten. Roer het mengsel een keer per dag. Na drie dagen voegt u de baksoda toe en laat u het beslag nog 10 tot 15 minuten rusten. Verhit een tafelpan met een doorsnede van 22 cm. Als de pan heet is giet u er 1/3 kop van het beslag in een keer in. Zorg ervoor dat de volledige bodem van de pan bedekt is. Injera wordt maar aan een kant gebakken en de bodem mag niet bruin worden. Als al het vocht verdampt is en er een heleboel "gaten" in de injera verschijnen, haalt u het brood uit de pan en laat u het afkoelen. Als de eerste injera niet helemaal gaar blijkt te zijn, kunt u proberen minder beslag te gebruiken (1/4 kop) en het brood iets langer te bakken. Let er echter op het niet te lang te bakken.
Injera Van Witte Bloem is een recept van Smulweb.nl