Maak het fruit schoon, was het alleen indien nodig, maar was frambozen zeker niet. Laat het gewassen fruit op keukenpapier uitlekken. Breng het bier met het vanillestokje aan de kook en kook het vocht tot 1/4 van de oorspronkelijke hoeveelheid in (ca. 0,85 dl). Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg met 30 g suiker weer toe aan het ingekookte bier. Laat de suiker oplossen en neem de pan van het vuur. Klop de slagroom stijf met 15 g suiker. Klop de eierdooiers met 30 g suiker au-bain-marie dik en schuimig. Voeg als de vla iets dikkerbegint te worden 1 el citroensap en het ingekookte bier in delen al kloppend toe. Laat de vla onder regelmatig roeren afkoelen. Spatel de slagroom luchtig door de vla heen en schep deze over de borden. Meng de vruchten met het citroensap en schep in elk bord een kwart van dit fruit. Garneer met suikerwafeltjes en een blaadje munt.
Soep Met Zomervruchten is een recept van Smulweb.nl