Saffraansoep Met Kip En Tuinkruiden

2
10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Week saffraan in 1 eetlepel koud water. Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Blijf roeren, tot een gladde massa is verkregen. Schenk de bouillon, langzaam onder voortdurend roeren, erbij. Blijf roeren tot een lichtgebonden soep is verkregen. Laat de soep 3-5 minuten zachtjes koken. Voeg daarna de saffraan en kippenvlees toe. Houd de soep tegen de kook aan. Klop slagroom en eidooier los en voeg er 4 eetlepels hete soep aan toe. Roer het mengsel door de soep. Neem direct de pan van de warmtebron. Voeg naar smaak zout en eventueel peper toe. Doe de soep over in een voorverwarmde terrine. Strooi de tuinkruiden erover.

Saffraansoep Met Kip En Tuinkruiden is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mosterdvisschotel
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Clubsandwich met forelsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilethoorntjes met kerriesalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kerriewitlof met peterseliepuree
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalm-saffraansoep met zeeaster
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mossel-saffraansoep
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Saffraansoep
40 min Voorgerecht
Bekijk recept