Laat de Pom Tayer in de zak ontdooien. Snij het zoutvlees in stukjes van 1 a 1 1/2 centimeter en kook het in water gaar. Marineer de kipstukjes met het zout, de peper en de ketjap en bak ze lichtjes in de olie en haal ze uit de pan. Snij de ui, de knoflook en bak ze in wat olie. Voeg de kleingesneden tomaten erbij en smoor het geheel met een deksel op de pan. Voeg de kleingesneden selderij, 1 eetlepel tomatenperee erbij en laten sudderen. Voeg het vlees toe en even laten door sudderen. Meng in een ruime schaal de picalilly en de Chinese vruchten met de Pom Tayer goed door elkaar. Haal het vlees uit de pan en proef de jus. Doe er eventueel wat zout bij als dat nodig is. Meng de jus door het Pom mengsel. Beboter een vuurvaste schaal en leg een laag van het Pommengsel erin. Druk de kipstukjes en het zoutvlees in het mengsel en bedek het met het restant van het mengsel. Het vlees moet helemaal bedekt zijn. Leg verdeeld een paar kleine klontjes boter op het mengsel. Bak de Pom in het midden van de oven in ongeveer anderhalf a 2 uur gaar. De Pom moet pruttelen en is gaar wanneer de bovenste laag donkeroranje of lichtbruin van kleur is.