Snijd het pekelvlees, ham en varkenslappen in blokjes (ca. 1 cm.). Strooi er wat zout, peper en nootmuskaat over. Schep alles enkele malen om. Verhit een braadpan en laat de olie heet worden. Bak het gekruide vlees (pekelvlees, ham en varkenslap) er, onder voortdurend omscheppen, 3 minuten in. Schep er daarna de uien, knoflook, prei en paprika′s door. Laat alles, onder voortdurend omscheppen, 2 maal 3 minuten zachtjes bakken. Meng in een kommetje tomatenpuree, Worcestershire sauce, hot peppersauce en rietsuiker of -stroop met 2 dl kokend water. Voeg het mengsel bij het kippenvlees en de groenten. Leg het deksel op de pan en laat alles 3 maal 3 minuten zachtjes smoren. Schep daarna de uitgelekte bruine bonen erdoor en laat ze door en door warm worden..
Bruine Bonen Met Rijst is een recept van Smulweb.nl