De vis in blokjes van ca 3 cm snijden. De vis inwrijven met wat zout en enkele druppels citroen- of limoensap en 5 minuten in laten trekken. De ui pellen en kleinsnijden. de olie in een pan verhitten en de ui met de kerrie ca. 2 minuten zachtjes fruiten. De (ongekookte) Surinaamse rijst toeoegen en ca. 3 minuten al omscheppend bakken. Doperwten, wijn, bouillontablet en 4 dl water toevoegen. Met het eksel op de pan aan de kook brengen, dan 12 minuten zachtjes laten koken. Af en toe omroeren. De visblokjes erdoor roeren en nog 12 minuten zachtjes laten koken. Af en toe omroeren. Intussen de amandelen grof hakken en in een koekenpan in ca. 1 minuut bruin roosteren. De amandelen en dille door het rijstmengsel scheppen.
Kerrierijst Met Doperwten En Kabeljauw is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree