Als ik zelf snel pindasoep wil maken, maak ik een kippenbouillonnetje (een diepvrieskipje, zo′n goedkope, een uurtje laten trekken in een pan water, met kruidenbouillonblokjes, 1 blokje per 1/2 liter water). Als de kip goed gaar is, haal ik die eruit en laat die afkoelen. Bij de supermarkt kan ik Surinaamse pindakaas kopen, dat heet geloof ik Faja Lobi of zoiets. Ik roer 1/2 potje door de soep, naar smaak kan je meer of minder toevoegen. Gebruik anders gewone pindakaas (bijvoorbeeld met stukjes noot!) en sambal naar smaak. Doe er dan ook een handje pinda′s (gewoon uit een zakje) bij. Haal van de kip het vel eraf, dat heb je niet meer nodig. Haal het vlees van de botten (pas op dat je harde stukjes verwijdert), snij in stukjes en doe bij de soep. Maak op smaak met flink veel in stukjes geknipte (ik snij nooit kruiden) selderij.