Surinaams-Hindoestaanse Bijgerechten Voor Roti

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

: Schil en snijd de aardappelen in blokjes van ongeveer 3 cm. Kook ze tot ze net gaar zijn, maar nog wel stevig zijn. Dop de kouseband en snijd deze in stukken van ongeveer 5 centimeter. Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Snijd de kip in blokjes en laat deze trekken met de ingrediënten voor de marinade voor minimaal 2 uur. Bak de kip in een wok aan met de olie en de uitjes. Voeg tijdens het bakken de kerrie toe. Als de kip gaar is een halve liter water toevoegen en dit aan de kook brengen. Als het water kookt het bouillonblokje erbij verkruimelen. (Je kunt ook eerst een halve liter bouillon aanmaken als je dat prettiger vindt). De kouseband en de bataat toevoegen en zachtjes laten pruttelen tot de kouseband gaar is. Tussentijds even proeven of er nog hindoestaanse kerrie bij moet. De saus dikt in door de aardappelen, maar wanneer deze te slap blijft kun je wat aardappelzetmeel toevoegen

Surinaams-Hindoestaanse Bijgerechten Voor Roti is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Vegetarische kiproti met paprika en komijn
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roti met kerrie-kip en sperziebonen
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Surinaamse kip met okra en kousenband
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Surinaamse roti met kip
80 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Surinaamse erwtensoep van tante Joos
46 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Surinaamse kerriekip
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moksi alesi met zoutvlees en garnalen
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Dhal Met Rijst (Surinaams-Hindoestaans)
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept