Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing met een scheutje olijfolie en zout in ruim water. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en zet ze terzijde. Pel de uien en snipper deze. Schil de appels en snijd het vruchtvlees in stukjes. Besprenkel de appelstukjes met citroensap. Was de komkommer of de courgette. Snijd deze in de lengte door en verwijder de eventuele zaadjes met een spitse lepel en verdeel de komkommer of courgette in blokjes. Fruit de gesnipperde uien, de appelstukjes en de komkommerblokjes 3 minuten in een beetje olijfolie. Schep regelmatig om. Giet de tonijn af en voeg deze met de Italiaanse keukenkruiden en peper en zout bij het appel - groentemengsel. Warm alles goed door. Roer de room of de roomkaas gemengd met melk erdoor en verwarm de massa zonder te koken. Schep de pasta door de saus en serveer het gerecht bestrooid met kappertjes.
Pasta Met Appel-tonijnsaus is een recept van Smulweb.nl