Gepocheerde Oesters Met Schuimige Biersaus

4
10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de oesters open en pocheer ze enkele minuten in hun eigen vocht. Klop de eidooiers met het citroensap luchtig en tot het licht van kleur is. Verhit een grote pan met water tot het kookpunt. Zet de pan met het mengsel gedeeltelijk in de grotere pan water. Blijf het mengsel kloppen. Giet het bier en de bouillon al kloppende toe tot een schuimige mousse ontstaat. Neem de pan uit het water en ga nog circa 1 minuut door met kloppen. Breng op smaak met zout en peper. Blancheer de spinazie in kokend water, laat de groente in een vergiet uitlekken en druk het vocht uit de spinazie. Schep de groente in de halve schelpen. Leg de oesters er op en schenk de saus erover. Serveer op een bordje met grof zeezout.

Gepocheerde Oesters Met Schuimige Biersaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Cordon bleu met Averbodekaas en biersaus
Snack
Bekijk recept
Eendenhaasjes met kersen-biersaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes in biersaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rumsteak, marinade met donker Florivalbier
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept