1)Week de gelatine in koud water;2)Breng de wijn, bouillon, 100 cc room en het gesnipperde sjalotje aan de kook en laat inkoken tot de helft;3)Voeg de vis toe en laat 10 minuten op een laag vuur trekken; 4)Roer de uitgeknepen gelatineblaadjes toe; 5)Laat het mengsel even afkoelen, pureer de massa en zet de massa op ijswater;6)Zodra de massa begint te "hangen", de lobbig geslagen room doorspatelen;7)Breng op smaak met zout en peper;8)Schil de komkommer en snijd over de lengte doormidden;9)Hol de komkommer-helften uit m.b.v. een theelepel en bestrooi met zout en peper;10)Spuit de forelmousse m.b.v. een spuitzak in de komkommer en laat in koelkast opstijven;11)Snijd de komkommer in mooie schuitjes;12)Garneren met de stijf geklopte creme fraiche, zalmeitjes en een takje dille.