-Doe de knoflook met de boter in de vijzel en stamp tot een gladde pasta. -Breng de knoflookboter stevig op smaak met peper en een beetje zout(niet te veel want de ansjovis of het spek bepalen de smaak!). -Snijd elke aardappel in 8 plakken. -Besmeer de plakken van elke aardappel met 1/4 van het botermengsel. -Zet elke aardappel weer in elkaar op een dubbele laag aluminiumfolie. -Snij de ansjovis of het spek in reepjes en stop deze tussen de plakjes. -Doe hetzelfde met de takjes tijm en pak de aardappelen voorzichtig in. .-Leg de pakjes op de minder hete kolen aan de zijkanten van de barbeque-Draai ze af en toe om. -pof ze afhankelijk van hun grootte in 1 uur tot 1 1/2 uur gaar. -Leg als je een gasbarbeque hebt ,de aardappelen achterin,op laag vuur en geef ze ruim de tijd om te poffen. -Je kan ze zelfs een half uur voorpoffen in de oven.
De Gepofte Aardappels Met Look,tijm En Ansjovis Van Jamie. is een recept van Smulweb.nl