De Gepofte Aardappels Met Look,tijm En Ansjovis Van Jamie.

4
Langer dan 1 uur -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

-Doe de knoflook met de boter in de vijzel en stamp tot een gladde pasta. -Breng de knoflookboter stevig op smaak met peper en een beetje zout(niet te veel want de ansjovis of het spek bepalen de smaak!). -Snijd elke aardappel in 8 plakken. -Besmeer de plakken van elke aardappel met 1/4 van het botermengsel. -Zet elke aardappel weer in elkaar op een dubbele laag aluminiumfolie. -Snij de ansjovis of het spek in reepjes en stop deze tussen de plakjes. -Doe hetzelfde met de takjes tijm en pak de aardappelen voorzichtig in. .-Leg de pakjes op de minder hete kolen aan de zijkanten van de barbeque-Draai ze af en toe om. -pof ze afhankelijk van hun grootte in 1 uur tot 1 1/2 uur gaar. -Leg als je een gasbarbeque hebt ,de aardappelen achterin,op laag vuur en geef ze ruim de tijd om te poffen. -Je kan ze zelfs een half uur voorpoffen in de oven.

De Gepofte Aardappels Met Look,tijm En Ansjovis Van Jamie. is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Jamie Olivers goudgele kipspiesjes met gele-paprikasaus & zwarte quinoa
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toast met makreel en gepocheerd ei
Bekijk recept

Lente-eclair
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Manoffee
1 uur-
Bekijk recept