Tonijnsalade

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil er dun af. Pers de sinaasappel uit en kook het sap in een steelpan op hoog vuur in tot nog ca 1 eetlepel over is. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en hak de olijven grof. Laat de tonijn in een zeef goed uitlekken. Roer in een wijde schaal een dressing van het ingekookte sap met de azijn, olijfolie, zout en royaal peper. Schep de geraspte sinaasappelschil, uiringetjes, olijven, tonijn en kappertjes erdoor. Laat de salade minstens 1 uur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen. Lekker op toast of stokbrood.

Tonijnsalade is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Witlofbootje met frisse tonijnsalade
20 min-
Bekijk recept
Taco's met tonijnsalade
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortilla met romige tonijnsalade
20 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Pofaardappel met sla en tonijndressing
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Witlofbootje met frisse tonijnsalade
20 min-
Bekijk recept
Taco's met tonijnsalade
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortilla met romige tonijnsalade
20 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Pofaardappel met sla en tonijndressing
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept