Kalfsoester Gegratineerd Met Een Dakje Van Sjalotten

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De sjalot pellen, halveren en daarna in halve ringen snijden van 0,5 cm dikte (het wortelgedeelte van de sjalot niet mee snijden want deze is een beetje bitter). De kalfsoesters aan beiden kanten bestrooien met zout en peper. Het witbrood, de gewassen kruiden en de boter vermengen in een foodprocessor tot een kneedbaar deeg. Op smaak brengen met zout en peper. De sjalot aanzetten in de olijfolie zonder te kleuren. Na enkele minuten, als de sjalotten gaar zijn, warm met het deeg vermengen. Het deeg tussen twee lagen huishoudfolie dun uitrollen (3 mm dik) en in vier plakjes snijden. Het kalfsvlees voor 2/3 hierin verpakken. Bak het vlees in een anti-aanbakpan in de olijfolie om en om in ongeveer 3 minuten, eerst op het kruidendakje daarna de vleeskant. Laat het vlees 3 minuten nagaren in een voorverwarmde oven op 180 ?C. De oven openen en de temperatuur terug laten zakken naar 50 ?C. Het vlees in de oven op deze temperatuur nog 8 minuten laten rusten.

Kalfsoester Gegratineerd Met Een Dakje Van Sjalotten is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Avocadosoep met tabasco
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gnocchi met kalfsoester
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vitello tonnato II
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ravioli rossi met kalfsoester en saliejus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsoester met doperwten ’hummus’
45 min-
Bekijk recept