De sjalot pellen, halveren en daarna in halve ringen snijden van 0,5 cm dikte (het wortelgedeelte van de sjalot niet mee snijden want deze is een beetje bitter). De kalfsoesters aan beiden kanten bestrooien met zout en peper. Het witbrood, de gewassen kruiden en de boter vermengen in een foodprocessor tot een kneedbaar deeg. Op smaak brengen met zout en peper. De sjalot aanzetten in de olijfolie zonder te kleuren. Na enkele minuten, als de sjalotten gaar zijn, warm met het deeg vermengen. Het deeg tussen twee lagen huishoudfolie dun uitrollen (3 mm dik) en in vier plakjes snijden. Het kalfsvlees voor 2/3 hierin verpakken. Bak het vlees in een anti-aanbakpan in de olijfolie om en om in ongeveer 3 minuten, eerst op het kruidendakje daarna de vleeskant. Laat het vlees 3 minuten nagaren in een voorverwarmde oven op 180 ?C. De oven openen en de temperatuur terug laten zakken naar 50 ?C. Het vlees in de oven op deze temperatuur nog 8 minuten laten rusten.
Kalfsoester Gegratineerd Met Een Dakje Van Sjalotten is een recept van Smulweb.nl