Begin met de bereiding van de saus. Maak het uitje schoon en snijd deze in dunne ringen. Ontdoe de Spaanse peper van het zaad en de zaadlijst en snijd het vruchtvlees klein. Smelt de boter in een glazen litermaat in circa l minuut op de hoogste stand. Schep de lente-ui en de peper erdoor en fruit ze 2-3 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Voeg tot slot de gepelde tomaten toe en verwarm het mengsel 6-8 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Pel intussen de bananen, snijd ze in dunne plakjes en doe ze bij de saus. Verwarm de saus nog l minuut in de magnetron op de hoogste stand. Laat de saus afgedekt tot gebruik staan. Was de kabeljauwfilets, dep het visvlees droog en besprenkel het met wat citroensap. Leg de vis in een lage magnetronschaal en verwarm deze afgedekt 6-8 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Verwarm de saus nog even in de magnetron. Roer de peterselie erdoor en breng de saus op smaak met zout en peper. Giet het pocheervocht uit de schaal en overgiet de vis met de saus.
Kabeljauwfilet Met Tomaten-Bananensaus is een recept van Smulweb.nl