Leg de amandelen in de omgekeerde deksel van de magnetronschaal, en zet 3-4 min. op val vermogen in de magnetron, onder af en toe roeren, totdat ze lichtbruin gekleurd zijn. Doe de groenten in de schaal en kook dit 4 min. afgedekt op vol vermogen. Leg de kipkarbonaden op het groentemengsel, schaal weer afdekken en 4-5 min. op vol vermogen terug in de magnetron, halverwege kip draaien. Doe de dragon en de perziken met het sap erbij, zet dit geduurdende 10 min. afgedekt op vol vermogen. Zet hierna de magnetron terug op half vermogen en laat /- 15 min. doorsudderen tot het kippevlees geheel gaar is. Verwijder de kip en pureer de overige ingredienten, maak het geheel op smaak met peper, zout en eventueel wat bruine suiker. Spoel de schaal even schoon en leg de kipkarbonaden erin, giet de saus erover en warm alles hog /- 3 min. op. Strooi er vlak voor het serveren de amandelen over.
Kip Met Perziken En Amandelen is een recept van Smulweb.nl