Geflambeerde Kersen

4
10-20 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de kersen goed uitlekken. Doe de suiker in de flambeerpan en laat dit op een zacht pitje karamelliseren, terwijl u voortdurend over de bodem roert. Voeg onder goed roeren de boter, het citroensap, de cherry marnier en 5 eetlepels kersensap toe. Laat de massa zachtjes koken tot de saus stroperig wordt en alle suiker is opgelost. Doe de kersen in de pan. Laat ze door en door warm worden en flambeer ze dan met de cognac en de kirsch of mirabelle. Doof de vlammen met een deksel en laat het mengsel enkele minuten doorsudderen. Strooi de amandelsnippers over de kersen. Maak van het vanille roomijs enkele bolletjes en doe die in glazen schaaltjes. Garneer het ijs met slagroom en doe er een paar lepels kersen met saus over.

Geflambeerde Kersen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Stokbrood met mozzarella, kip & kersen
10 min
Bekijk recept
Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min Gebak
Bekijk recept
Schapenkaas met kersencompote
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Geflambeerde aardbeien
Bekijk recept
Geflambeerde sinaasappel
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Geflambeerde noga met chocolade
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Calvadoskip met appels en oesterzwammen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept