Mousse: Wanneer de chocolademousse geheel gesmolten is deze van de pan halen. Laat de chocolade iets afkoelen zodat het eiwit niet zal stollen. Nu de chocolade toevoegen door te blijven spatelen van de bodem af omhoog. Voeg een scheut rum toe naar smaak. Voeg nu de slagroom toe en meng het geheel. Bewaar het mengsel in een lage bak en zet deze voor tenminste 5 uur koud. Sabayon: Sabayon is een warme a la minute saus dus deze maken wanneer de chocolade mousse koud genoeg is. Vul dezelfde grote pan weer met een laag water en breng deze aan de kook. Vul een bekken met het eigeel, suiker en het sinaasappelvocht. Zet de bekken op de pan. Met een garde het eigeel luchtig kloppen. Eigeel niet laten koken. Wanneer het eigeel luchtig is en een yoghurtdikte heeft een scheutje rum toevoegen en deze vermengen.
Chocolademousse Met Rum En Sinaasappel is een recept van Smulweb.nl