Chocolademousse Met Rum En Sinaasappel

0
10-20 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Mousse: Wanneer de chocolademousse geheel gesmolten is deze van de pan halen. Laat de chocolade iets afkoelen zodat het eiwit niet zal stollen. Nu de chocolade toevoegen door te blijven spatelen van de bodem af omhoog. Voeg een scheut rum toe naar smaak. Voeg nu de slagroom toe en meng het geheel. Bewaar het mengsel in een lage bak en zet deze voor tenminste 5 uur koud. Sabayon: Sabayon is een warme a la minute saus dus deze maken wanneer de chocolade mousse koud genoeg is. Vul dezelfde grote pan weer met een laag water en breng deze aan de kook. Vul een bekken met het eigeel, suiker en het sinaasappelvocht. Zet de bekken op de pan. Met een garde het eigeel luchtig kloppen. Eigeel niet laten koken. Wanneer het eigeel luchtig is en een yoghurtdikte heeft een scheutje rum toevoegen en deze vermengen.

Chocolademousse Met Rum En Sinaasappel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept
KIT­KAT-M&M-taart
35 min Gebak
Bekijk recept
Chocolademousse met vanilleroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept