Omgekeerde Ananascake

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schenk de gesmolten boter in de springvorm(of bakblik) van 20 cm doorsnee. Bestrijk de randen goed, maar doe het meeste op de bodem van het blik. Bestrooi de bodem met de bruine suiker. Laat de ananas goed uitlekken in een kom, bewaar 125 ml. van het sap. Leg de ringen op de bodem van het blik, 5 langs de rand, 1 in het midden. Leg een kers in elke ring. Gebruik de electr. mixer om de boter, suiker en vanillesuiker licht en romig te kloppen. Voeg de eieren één voor één toe, klop na elk ei. Zeef de bloem in het romige mengsel, voeg de kokos en het sap toe. Schep het om met een spatel totdat het goed gemengd is. Schep het mengsel gelijkmatig over de ananas en strijk de oppervlakte glad. Maak het middelste gedeelte een beetje dieper, zodat de cake een platte bodem heeft na het bakken. Bak de cake 50-60 minuten in de oven, of totdat een saté stokje na het prikken, schoon uit het midden van de cake komt. Laat de cake 10 min. in de springvorm staan, voordat je hem omdraait om te serveren.

Omgekeerde Ananascake is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Ananascake
55 min Nagerecht
Bekijk recept
Ananascake
60 min
Bekijk recept
Omgekeerde ananascake
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Ananascake
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Cakespookjes
1 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Omgekeerde rabarbercake met lemoncurdcrème
25 min Gebak
Bekijk recept
Omgekeerde champignontaartjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept