Schenk de gesmolten boter in de springvorm(of bakblik) van 20 cm doorsnee. Bestrijk de randen goed, maar doe het meeste op de bodem van het blik. Bestrooi de bodem met de bruine suiker. Laat de ananas goed uitlekken in een kom, bewaar 125 ml. van het sap. Leg de ringen op de bodem van het blik, 5 langs de rand, 1 in het midden. Leg een kers in elke ring. Gebruik de electr. mixer om de boter, suiker en vanillesuiker licht en romig te kloppen. Voeg de eieren één voor één toe, klop na elk ei. Zeef de bloem in het romige mengsel, voeg de kokos en het sap toe. Schep het om met een spatel totdat het goed gemengd is. Schep het mengsel gelijkmatig over de ananas en strijk de oppervlakte glad. Maak het middelste gedeelte een beetje dieper, zodat de cake een platte bodem heeft na het bakken. Bak de cake 50-60 minuten in de oven, of totdat een saté stokje na het prikken, schoon uit het midden van de cake komt. Laat de cake 10 min. in de springvorm staan, voordat je hem omdraait om te serveren.
Omgekeerde Ananascake is een recept van Smulweb.nl