Doe een kontje boter in de grote magnetronschaal en zet dit een halve min. onafgedekt op vol vermogen in de magnetron, vet de schaal hiermee in. Klop de eieren en suiker tot een schuimig mengesel, zeef het bakmeel met de cacao en schep dit voorzichtig door het eiermengsel. Doe het beslag in de schaal en zet deze 7 min. onafgedekt op half vermogen in de magnetron, daarna 4 min. op vol vermogen. Laat dit 5 min. staan en haal de taart uit de schaal. Laat verder afkoelen en snijd de taart in twee lagen. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker, week de gelatine in ruim koud water. Knijp 3 van de 4 blaadjes goed uit, doe ze in de kleinere schaal en los ze 10 sec. onafgedekt op vol vermogen. Bewaar een paar kersen uit de vlaaivulling en roer dan de gelatine er doorheen, samen met een derde van de slagroom. Besprenkel de lagen taart met kirsch, besmeer de onderste laag met de vulling en leg de andere laag hierop. Los het overgebleven blaadje gelatine ook op en schep dit door de rest van de slagroom. Bestrijk de boven- en zijkant met een deel van de slagroom. Rasp de chocolade grof op en bestrooi de taart hiermee, garneer met de overgebleven kersen.
Schwarzwalder Kirschtorte is een recept van Smulweb.nl