Strijk een ovenschotel in met boter Snijd de uien in ringen, smelt een nootje boter in een pan en smoor hierin de uiringen Leg ze daarna op de bodem van de ovenschotel Leg nu op de uien de kabeljauwfilets, strijk ze in met olijfolie en strooi er naar smaak een snuifje bonekruid, marjolein en oregano over Laat de vis 1 uurtje marineren en de koelkast Breng een kleine kookpot met water aan de kook Versnijd ondertussen de tomaten grof Schil de paprika′s, snijd ze in 4, haal er de zaadjes en de zaadlijsten uit en kook ze beetgaar Daarna snijdt u ze in reepjes Na een uur haalt u de vis uit de koelkast en legt u er de tomaten, de paprikareepjes, de olijven en de knoflook over Kruid met wat peper en zout en leg er dan de basilicumbladeren en de tijm bij Verwarm de oven voor op 180 graden Bevochtig de kabeljauw met de Vinho Verde tot hij voor de helft onder de wijn staat Laat de vis opkoken op het vuur, waarna u hem verder laat garen in de voorverwarmde oven Lepel er nu en dan wat jus over Na 20 a 25 minuten is de vis gaar en kunt u hem in de ovenschotel serveren, samen met stokbrood, of gekookte aardappelen en een Portugese witt wijn
Kabeljauw In Vinho Verde is een recept van Smulweb.nl