** Zet de Romertopf voor gebruik altijd min. een kwartier in koud water. ** Zet de koekenpan op het vuur, doe er wat boter in en verhit langzaam. Roer ondertusen het deeg nog even en leg de vleesplakjes in het deeg (even omkeren). Als de boter heet is (niet bruin), voeg de gesnipperde ui toe, bak even aan. Haal de plakjes varkenshaas weer goed door het deeg en braad ze met de uien lichtbruin aan. Roer de aangemaakte bouillon nogmaals door en: eerst de stukjes varkenshaas met de uien in de Romertopf, dan de aangemaakte bouillon erover. Doe de deksel erop en in de koude oven zetten. Zet de oven op 180 graden (hete luchtoven: 165 graden) en in 35 minuten gaar, maar mals stoven. Uit de oven halen en naar smaak: suiker, soja en/of ketjap afmaken.
Varkenshaas Met Zoetzure Saus Uit Romertopf is een recept van Smulweb.nl