Champignons schoonvegen met keukenpapier. In heel kleine stukjes snijden. Van sneetje brood korsten verwijderen. In steelpan 10 g boter verhitten. Champignons ? 5 minuten zachtjes bakken tot alle vocht verdampt is. Sneetje brood erboven verkruimelen. Basilicumsaus erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Met scherp mes ′zakje′ in rosbief snijden tot 1 cm van de randen. Zakje vullen met champignonmengsel. Dichtnaaien met keukengaren. Grote schaal voorverwarmen. In braadpan boter verhitten. Rosbief op hoog vuur snel rondom bruin bakken. Eventueel als het bakvet te bruin wordt nog een klontje boter toevoegen. Rosbief bestrooien met zout en peper. Met deksel schuin op de pan rosbief in ? 20 minuten zachtjes gaar braden. Halverwege keren. Rosbief uit de pan nemen en afgedekt met aluminiumfolie ? 10 minuten laten rusten. Aan het achtergebleven braadvet tomaten-basissaus toevoegen. Alle aanbaksels goed losroeren. Saus al roerende door en door verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Rosbief op de voorverwarmde schaal leggen en met scherp vleesmes in mooie plakken snijden (eerste plak rosbief met keukengaren wordt niet geserveerd). Saus overdoen in sauskom.
Rosbief Gevuld Met Champignons En Basilicum is een recept van Smulweb.nl