De sjalotten pellen en fijnhakken, de broccoli wassen en beetgaar koken in licht gezouten water. onmiddelijk afkoelen onder koud stromend water, goed laten uitlekken de roosjes lichtjes pletten en op smaak brengen met peper en zout en nootmuskaat. De schelvis bijna volledig overlangs insnijden, openvouwen de binnenkant kruiden met peper en zout en opvullen met de geplette broccoliroosjes. De gevulde schelvisfilets in een beboterde vuurvaste schaal schikken overgieten met een deciliter droge witte wijn, bestrooien met het maanzaad en vijf minuten laten garen in een voorverwarmde oven op 160?c uit de oven halen en warm houden. De sjalotten en de resterende witte wijn samen in de pan aan de kook brengen en tot de helft in koken de visfumettoevoegen en opnieuw voor de helft in koken . tenslotte de room toevoegen en nog even al roerend inkoken tot de gewenste dikte.De saus op smaak brengen met peper, zout en limoensap. In het midden van elk verwarmd bord een portie vis schikken en de saus er omheen gieten. Garneren met gepelde partjes limoen, wat geraspte limoenschil en toefje dille.
Schelvis Gevuld Met Broccoli, Maanzaad En Limoen is een recept van Smulweb.nl