Sauteer de duivenborst en laat ze vervolgens 20 min. met 75 gr. boter en een snufje peper sudderen. Strooi er na 15 min. 1,5 theel. lindenbloesem bij. Haal de filiets uit de pan en houdt warm. LINDENBLOESEMSAUS: Deglaceer de pan met witte wijn, voeg 1/2 theel. bloesem toe. Kook de deglaceer- vloeistof in. Trek van de rest van de bloesem thee. Meng de thee met de deglaceervloeistof alsvorens deze in te koken. MORIELJESAUS: Fruit de sjalotten in olijolie, meng de tuinkruiden erbij., voeg de rode wijn toe en laat 5 min. sudderen. Halveer de morieljes en laat ze 5 min. meesudderen tot ze gaar zijn. Bindt de saus m.b.v. de room. Schik op elk bord 3 (gare) maiskolfjes, en twee halve morieljes. Kook de rijst in bietensap, amandelessence en water.
Sinterklaasrecept Bergje Van Bossu is een recept van Smulweb.nl