Meng voor de hoorntjes de halfzachte boter met de suiker,het eiwit, de vanillesuiker en de bloem goed door elkaar.Laat het geheel opstijven in de koelkast.Strijk van een gedeelte van het deeg zeer dunne (1 mm) reepjes (4 cm breed) op een ingevette bakplaat. Bak deze reepjes ? 5 minuten in een oven van 210?. Wikkel de reepjes om een metalen hoornvormpje en leg ze weg. Meng de rest van het deeg met wat cacaopoeder en bak ronde blaadjes. Zelfde oven, zelfde temperatuur alleen iets langer. Bestrooi ze na het bakken met poedersuiker. Bavarois Breng de melk aan de kook met 2 eetlepels suiker. Klop de eierdooiers met de andere eetlepels suiker tot een witte massa en giet er wat kokende melk bij. Voeg alles geleidelijk bij elkaar tot er een binding ontstaat. Breek het kookproces af door de pan met de bodem in koud water te zetten. Smelt de witte chocolade en de geweekte gelatine door deze "creme anglaise". Spatel er, net op het ogenblik dat de massa begint te stollen, de stijf geslagen room onder. Zet het geheel koel weg. Citroenijs Zet 3 deciliter water met suiker op het vuur en laat de suiker oplossen. Maak de sorbetiere gebruiksklaar. Pers de citroenen uit. Wanneer suiker met water is opgelost het citroensap toevoegen. Vervolgens laten draaien in de sorbetiere.Zodra de massa iets begint te binden de eiwitten half stijf opslaan en toevoegen. Vervolgens, wanneer er een mooie consistentie is ontstaan, de wodka en witte wijn toevoegen en goed vermengen. Schil de citrusvruchten en segmenteer deze. Pers de rest uit en gebruik het sap. Meng voor de saus het sap en de limoenlikeur, de suiker en de halfgeklopte room. Presentatie Spuit de hoorntjes vol met de bavarois. Schik de citrussegmenten op het chocoladeblaadje. Leg een bolletje ijs erop en enkele blaadjes marsepein. Oversuiker het geheel.
Hoorntjes Van Overvloed is een recept van Smulweb.nl