Snijd de cepes in reepjes en spoel ze in een zeef onder koud water af. Doe de cepes met het bokbier in een steelpan. Breng het aan de kook en laat het ca. 15 minuten zachtjes koken. Pel intussen de sjalotjes en halveer de grote exemplaren. Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in grove stukken. Verhit de olie en de boter in een braadpan en bak hierin het vlees licht aan. Leg het vlees op een schoon bord en bestrooi het met peper en zout. Doe de sjalotjes, de marmite, de cepes met het bier, de tijm en de laurierblaadjes in dezelfde pan. Pel de teentjes knoflook en pers ze erboven uit. Breng alles aan de kook. Leg het vlees weer terug in de pan en stoof het vlees met het deksel op de pan in ca.1/2 uur gaar. Maak intussen de champignons schoon en schep ze 5 minuten voor het einde van de stooftijd door het gerecht. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Schep het gerecht in een voorverwarmde schaal en strooi de gehakte peterselie erover.
Hamlappen Met Paddestoelen is een recept van Smulweb.nl