1 Reinig de kreeften zorgvuldig. Haal het vlees uit de schaar en het romig gedeelte. Houd kop en poten bij als bordgarnituur.
2 Vermeng de mosterd met de honing en de mayonaise. Voeg er een geutje water bij zodat u een licht lopend sausje bekomt. Kruid naar believen met peper en zout.
3 Blancheer de soyascheuten zeer kort, zodat ze ze nog krokant blijven.
4 Snijd de preiringen fijn en kook ze krokant gaar.
5 Maak een salade met de soyascheuten, preistukjes en de tomatenkubusjes. Breng op smaak met peper en zout en een weinig olie.
6 Schik de salade in het midden van elk bord en breng er het kreeftenvlees op. Giet er de vinaigrette rond. Versier met een takje dille en een lepeltje loempviseitjes.
Zoet-pikante Noorse Kreeft is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille