Kippenlevertjes Met Calvadosparfum

4
20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de kippenlevertjes en snijd de grote stukken in twee. Dep ze droog op een stuk keukenrol en houd ze daarna koel.
  • 2 Rol de zilveruitjes in een klein schaaltje met wat water in de griessuiker. Laat zachtjes uitkoken zodat ze mooi glaceren. Houd ze warm.
  • 3 Pers het citroensap uit. Schil de appelen en snijd ze in kleine stukjes. Om verkleuring te voorkomen rolt u die stukjes in het citroensap. Doe hetzelfde met het fijn gesnipperd struikje witloof.
  • 4 Reinig en was de veldsla zonder de blaadjes te kneuzen.
  • 5 Was de muskaatdruiven en snijd ze in twee. Ontpit zorgvuldig.
  • 6 Breng de appelen, het witloof, de veldsla en de druiven bij mekaar in een salade. Overgiet met de arachideolie. Kruid stevig met peper en zout.
  • 7 Maak mooie hoopjes salade in het midden van elk bord. Versier met de kerstomaten.
  • 8 Bak op het laatste ogenblik de kippenlevertjes in zeer hete boter of olie. Stevig kruiden met peper en zout. Flambeer van het vuur met een weinig calvados.
  • 9 Strooi de kippenlevertjes over de salade en voeg er de lauwe geglaceerde zilveruitjes aan toe. Versier met de denappelpitten.

Kippenlevertjes Met Calvadosparfum is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Boerenpaté
1u30wachten min Voorgerecht
Bekijk recept
Eikenbladsalade met kippenlevertjes
20 min
Bekijk recept
Salade Paysanne de Clémentine
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippenlevercurry
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept