1 Was de kippenlevertjes en snijd de grote stukken in twee. Dep ze droog op een stuk keukenrol en houd ze daarna koel.
2 Rol de zilveruitjes in een klein schaaltje met wat water in de griessuiker. Laat zachtjes uitkoken zodat ze mooi glaceren. Houd ze warm.
3 Pers het citroensap uit. Schil de appelen en snijd ze in kleine stukjes. Om verkleuring te voorkomen rolt u die stukjes in het citroensap. Doe hetzelfde met het fijn gesnipperd struikje witloof.
4 Reinig en was de veldsla zonder de blaadjes te kneuzen.
5 Was de muskaatdruiven en snijd ze in twee. Ontpit zorgvuldig.
6 Breng de appelen, het witloof, de veldsla en de druiven bij mekaar in een salade. Overgiet met de arachideolie. Kruid stevig met peper en zout.
7 Maak mooie hoopjes salade in het midden van elk bord. Versier met de kerstomaten.
8 Bak op het laatste ogenblik de kippenlevertjes in zeer hete boter of olie. Stevig kruiden met peper en zout. Flambeer van het vuur met een weinig calvados.
9 Strooi de kippenlevertjes over de salade en voeg er de lauwe geglaceerde zilveruitjes aan toe. Versier met de denappelpitten.
Kippenlevertjes Met Calvadosparfum is een recept van Smulweb.nl