Citroen Granita

4
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng 5dl. water met de suiker aan de kook, laat dit 2min. zacht doorkoken en laat de stroop afkoelen. Rasp de schil van 1 citroen, pers de citroenen en sinaasappel uit. Voeg het geperste sap en de geraspte schil toe aan de siroop. Roer goed, doe het deksel op de pan en laat de pan 30min. staan. Zeef het mengsel, voeg de rest van het water toe, schenk het in de ijslade en laat het bevriezen (vriestijd ongeveer 4uur). Zet een kom in het koudste gedeelte van de keolkast. Schep daar het ijs in als het bijna helemaal bevroren is. Klop het ijs met de garde even los en giet sap en ijs in goed gekoelde glazen

Citroen Granita is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Chocolademousse met granita van appel en mintmeringue
1u30 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse ananasgranita
370 min-
Bekijk recept
Koken met koffie: Irish coffee, Koffiegranita en Mokkamelk
20 min
Bekijk recept
Aardbeiengranita met limoen
10 min Nagerecht
Bekijk recept

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept